De bloeitijd van Beverly Lewis

De bloeitijd is het laatste en derde deel van de serie De roos, waarvan ik de twee eerste delen, De doorn en Het oordeel, eerder dit jaar besprak.

Dit bericht is geplaatst op 01-06-2023

In dit deel gebeurt weer veel maar ontwikkelingen uit vorige deel, Het oordeel, gaan verder. Het huwelijk van Hen Kauffman en haar Englische man Brandon wordt ondanks de dreigende rechtszaak en scheiding toch gered. Hoe? Zowel Hen als Brandon leren allebei iets prijs te geven en krijgen elkaar terug. De Amish gemeenschap helpt hen als een praktisch voorbeeld als Christus’ gemeente.

Nicks onschuld aan Christians dood wordt betwijfeld, maar niet door Rose Ann. Zij begrijpt Nicks besluit om terug te keren uit de wereld in de Amish gemeenschap niet en laat hem weten +dat ze is verloofd met Isaac Ebersol. Nick respecteert dit feit maar hij  vertelt haar dat hij de wereld voorgoed achter zich wil laten. En hij wil alles goed maken tussen hem, God en de Amish gemeenschap.

Rose Ann weigert echter Isaacs huwelijksaanzoek, omdat ze kiest voor een volledige relatie met God en de Gemeenschap van Eenvoud. Dus niet voor Isaac, die liever leeft in de wereld dan de regels van de Gemeenschap van Eenvoud na te volgen. Rose Ann wil problemen, die haar zus Hen gehad heeft, voorkomen.

Rose Ann is dus weer alleen en het leven in de Amish gemeenschap gaat door, maar het verhaal leidt de lezer naar de gevolgen van Rose Anns beslissing.

Ingeborg I. Leguyt.
 

Zie ook

Straatevangelisatie in Castricum
24-05-2023
Infotafel
19-11-2023
Christelijke bibliotheek
13-09-2023