Bidden en vertrouwen

Ja, daar zit ik dan. Ik mag een stukje voor de weekinfo schrijven. Maar waar te beginnen of welk onderwerp bij de kop pakken? Er zijn meerdere mogelijkheden door mijn hoofd gegaan. Maar is dat ook wat God wil dat gedeeld wordt? Heer, help! En dan komt de eerste ingeving weer terug: God wil gebeden worden. Uh? Dat doe ik toch? Oh, is dat zo? Mmmm, nu ja, soms. Echt niet altijd. Toch…. Die keren dat ik wel iets aan God heb voorgelegd, meestal kwam daar antwoord op. Ook al was: “wacht!” niet het antwoord wat ik graag wilde horen. Dit is, ook voor mij, een moeilijk onderwerp. Want hoe vaak vragen we niet om genezing of bevrijding? En volgt er, voor mijn gevoel, een oorverdovende stilte! Maar zeker geen verhoring!

Dit bericht is geplaatst op 29-10-2023

Waar ik dan zoal voor bid? Een portemonnee die zoek is, iemand die graag een andere woning wil, koffie die in de aanbieding komt (u mag lachen, beter nog laat u aanmoedigen!), een trein, bus of iets anders wat gehaald moet worden, energie voor een leuke dag, pijn -waar dan ook in het lijf-, rust en vrede in een tijd van een grote storm, genezing van mijn ziel en ook voor een man heb ik jaren gebeden! Of is het duidelijker als ik hier schrijf: vragen?

Waar ik ook voor bid, nog steeds, dat mijn vertrouwen in mijn Hemelse Vader mag groeien. Daar ervaar ik een tekort in. Soms bemerk ik dat dat vertrouwen er is en soms ervaar ik nog een te kort. Als ik dan in onze vakantie lees: Jesaja 26:3 U heeft het beloofd: U zult vrede geven aan de mensen die helemaal op U vertrouwen. Dan ervaar ik een hunkering. Ik zou een nog groter vertrouwen in God willen hebben. Zodat ik niet steeds heen en weer tuimel als er een storm over mijn hoofd heen raast. Dan mag ik schuilen bij de Rots die vrede geeft. Op zo’n moment ga ik dus bidden en ook aanbidden, lofliederen zingen voor mijn Hemelse Vader. Hij kent mij en is altijd bij mij. Hij kent ook u en wil graag ook u vrede geven. Durft u daarom te vragen?

Inmiddels ben ik aan het oefenen om niet alleen te bidden/vragen, maar ook tegelijk te gaan danken. Omdat ik weet dat Hij een goede Vader is, die goede gaven aan Zijn kinderen wil geven. Dit is wat ik lees in Zijn Woord.

Jenny

Zie ook

U bent God
16-09-2023
Mooi maar niet makkelijk
08-07-2023
Groeien in volwassenheid
11-06-2023 | Rob van Rossum