Op zoek naar de Heilige Geest

In de periode tussen Pasen en Hemelvaart verscheen Jezus verschillende malen aan de discipelen. Vlak voordat Hij opvoer naar de hemel, droeg Hij Zijn volgelingen op om dagelijks bijeen te komen voor aanbidding en gebed en de Heilige Geest te verwachten.

Dit bericht is geplaatst op 27-04-2024

 

Lucas 24:49-53

49 Ik zend jullie wat mijn Vader heeft beloofd. Blijf in de stad tot jullie met kracht uit de hemel zijn bekleed.’ 50 Hij nam hen mee de stad uit, tot bij Betanië. Daar hief Hij zijn handen op en zegende hen. 51 En terwijl Hij hen zegende, ging Hij van hen heen en werd opgenomen in de hemel. 52 Ze aanbaden Hem en keerden in grote vreugde terug naar Jeruzalem. 53 Ze waren voortdurend in de tempel, waar ze God loofden.

Dit jaar willen wij als gemeente (her) ontdekken wat daarover in de Bijbel is beschreven en gedurende 10 dagen daar dagelijks mee met elkaar en persoonlijk met God over nadenken en in gesprek gaan.

Er is een Bijbelleesplan met voor iedere dag een Bijbel gedeelte en enkele vragen om persoonlijk of met elkaar te overdenken. Ook zijn er twee fysieke bijeenkomsten gepland. Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, hebben Gerda en Gerard Zoetelief hun huis daarvoor beschikbaar gesteld en halverwege de week op woensdag 15 mei heeft Ingeborg Leguyt haar huis daarvoor beschikbaar gesteld. Beide bijeenkomsten zijn van 20.00- 21.00u.

Arjan Beets

Zie ook

Jezus alleen
21-05-2023 | Bert Piet
Een update van KOTV
03-02-2024
Een kind in het midden
04-06-2023 | Jacob Jan Matze