Alpha online

Alpha is met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Tijdens circa tien (online) interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 300.000!

Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Tijdens de coronacrisis gaat Alpha nét iets anders. Omdat het niet mogelijk is om in groepen samen te komen, vindt Alpha online plaats. De avond begint in plaats van met een maaltijd, met een gezellig sociaal moment. Pak lekker een kopje koffie of thee, een koekje erbij en kletsen maar! De rest van de bijeenkomst is precies hetzelfde als bij een gewone Alpha.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

Is er meer?
Wie is Jezus?
Bidden: waarom en hoe?
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
Hoe zit het met de kerk?
Welkom!

Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken?


De alpha bestaat uit tien avonden van 20.00-21.30 uur, met een weekend  (van vrijdagavond t/m zaterdagochtend,) waarin we elkaar (online) ontmoeten en d.m.v. vragen gaan ontdekken wat de zin van het leven is en wat het christelijk geloof nu inhoudt. Tijdens deze zoom-metingen zullen we het niet alleen over serieuze onderwerpen hebben maar zullen de deelnemers ook uitgedaagd worden in creativiteit. Elke deelnemer krijgt een welkompakketje met wat lekkers, voor bij de koffie/thee (op de avonden zelf) een werkboekje en wat leuke kadootjes. Er zijn geen onkosten aan deze cursus verbonden.